Samen wonen
op de grens van land en water
Dát is WoonAnders

Over WoonAnders

WoonAnders is een CPO, opgericht door een enthousiaste groep mensen die graag aan een comfortabele, gemeenschappelijke woonomgeving werken. WoonAnders besteedt aandacht aan persoonlijke (zorg)behoefte.

Wij werken er hard aan om een diverse bewonersgroep te realiseren.  Die bestaat uit starters, gezinnen en senioren die zich betrokken voelen bij ons concept.

CPO

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Als CPO ontwikkelen we met elkaar, zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Zo kunnen we onze woonwensen waarmaken. CPO betekent ook dat er net iets meer inbreng van toekomstige bewoners gevraagd wordt. WoonAnders Lelystad laat zich zien als een proces waar respectvol en zonder dwang  met elkaar wordt samengewerkt aan onze nieuwe gemeenschappelijke leefomgeving.

Onderstaande video geeft een korte uitleg over CPO’s.

Wij staan voor…

  • Anders wonen
  • Gemeenschapszin, diversiteit en duurzaamheid 
  • Een gezonde balans tussen privé en collectief
  • Koop- en huurwoningen
  • Een mix van jong en oud
  • In harmonie met de omgeving

Samen

WoonAnders omvat een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met klus-, kook- en logeergelegenheid. We streven naar diversiteit in samenstelling van de bewoners; dat maakt het mogelijk veel van elkaar te leren.
Wij verheugen ons op samen sporten, tuinieren, klussen. 
Omzien naar elkaar vinden wij belangrijk. Wij verlagen samen de drempel om met elkaar in contact te komen en, wanneer nodig, om hulp te vragen.