Bestuur:

 

Freddy van Arnhem, Voorzitter
Omdat mijn naam regelmatig verwarring wekt meld ik maar direct dat ik een vrouw ben, al 65 jaar. Echtgenote van John, moeder van 3 dochters en oma van 3 kleinzonen. Ik ben 42 jaar aan het werk geweest in het basisonderwijs en nu gestopt met werken.
John en ik wonen in een fijn huis dat drijft. Het initiatief om op een mooie plek in de Warande met 8 woningen te drijven hebben we samen met de andere bewoners ontwikkeld als CPO.Via deze link lees je er meer over https://drijfinlelystad.blogspot.com/2012/
Ik realiseer me dat de volgende leeftijdsfase wellicht vraag om een andere context qua woonomgeving.
Omdat contact, verbinding en ontwikkeling belangrijk voor mij zijn, wil ik graag onderzoeken of een Woongemeenschap die ontwikkeld wordt met de toekomstige bewoners op een mooie plek in Lelystad over een paar jaar onze toekomst kan zijn.


John van Arnhem, Penningmeester
Ik ben 66 jaar oud en woon samen met Freddy sinds 1989 in lelystad, waar ik vanaf 1988 gewerkt heb in het onderwijs, op Arcus. Ik ben daar docent beeldende vakken geweest, teamleider en coördinator van het Vakcollege.
We wonen nu 8 jaar op de Oeverzegge in een drijvend huis dat we voor een groot deel zelf hebben gebouwd. Ik tennis een paar keer per week, ga graag met Freddy fietsen en ik vind het heerlijk om met onze camper op stap te gaan.
We zijn nog redelijk vitaal en kunnen dit nog doen, maar besef wel dat dit kan veranderen. De toekomst van de zorgstructuur is onzeker en het lijkt mij goed om zelf de regie in handen te houden als je zorg nodig hebt. Daarom ben ik meegegaan in het idee van Freddy om een woongemeenschap te starten waar mensen naar elkaar omzien en een sociaal kader vormen.
Het wordt een klusje maar zeker de moeite waard!


Rob van Pel
, Secretaris

Ik ben van 1947 en getrouwd met Inge. Wij hebben twee kinderen en 4 kleinkinderen waar we van genieten.

Mijn werkzame leven is opgegaan aan 33 jaar Fokker tot aan het faillissement, 5,5 jaar detacheringsopdrachten via het softwarebedrijf Sogeti en 11 jaar ICT bij de Nationale Postcodeloterij.

Na mijn pensionering doe ik aan zweefvliegen bij Zweefvliegclub Noordoostpolder waar ik 7 jaar als secretaris in het bestuur gezeten heb. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij het Repaircafé Lelystad.

Samen met mijn vrouw gaan we regelmatig met de camper op stap. Europa hebben we van noord tot zuid doorkruist. Portugal en Griekenland staan nog op het programma.

Wij wonen momenteel in een prima gelegen te grote woning in een mooie buurt met goede contacten. Maar niet toekomstbestendig. Mijn motivatie bestaat uit het verkennen van de mogelijkheden om hier wat aan te doen.